Денят на буквите в СУ„Летец Христо Топракчиев“

2871 преглеждания

Първолаците в училището вече знаят буквите и могат да четат

В СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, 20 март е един от най-важните дни за всеки първокласник. Това е "Денят на Буквите", който поставя границата, след която малчуганите вече знаят всички букви и могат да четат. 

По традиция, този важен момент за най-малките деца в училище се отбелязва с голямо тържество. Главни действащи лица през тази година бяха учениците от първи "а" клас с класен ръководител Катя Иванова, първи "б" клас с Весела Петкова и първи "в" клас - Албена Петкова. Присъстваше и директорът на училището Мая Карамфилова и зам. директорът Венелина Тодорова.

Първолаците с  гордост и удоволствие показаха своите нови умения и колко им е интересно в света на буквите, който опознават от началото на учебната година. Децата пяха познати на всички песни, рецитираха стихотворения и зарадваха родителите и учителите със своите знания. След подготвеното от тях представление, тържеството продължи подготвена от аниматори програма с песни и танци, в която се включиха не само децата, но и техните учители и родители.

Материалът е изготвен от Петя Георгиева, ученичка в СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“