Детски кът за децата на служителите на община Костинброд ще помага за по-добро съвместяване на професионалния и семеен живот (снимки)

1610 преглеждания

Проектът цели предоставяне на нови възможности за по-добро съвместяване на професионалния и семеен живот на работещи родители, служители на община Костинброд, чрез създаване на детски кът за почасово гледане на децата им

На 17 септември, Празник на град Костинброд, се откри Проект BG05M9OP001-1.096-0048 „Изграждане на детски кът за децата на служителите на община Костинброд“, по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, процедура чрез подбор на проекти BG05M9OP001-1.096 „Детски кътове“, договор за безвъзмездна помощ № BG05M9OP001-1.096-0048-C01 от 17.06.2021 г.

Проектът цели предоставяне на нови възможности за по-добро съвместяване на професионалния и семеен живот на работещи родители, служители на община Костинброд, чрез създаване на детски кът за почасово гледане на децата им и осигуряване на достъп до заетост на безработни лица, които да полагат труд в новосъздадената социална придобивка.

Продължителността на проекта е 12 месеца от месец септември 2021 г. до края на месец август 2022 г.

Водосвет отслужи отец Дамян, отец Серафим и отец Николай. На откриването присъства г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – заместник – кметове на община Костинброд, директори на социални центрове, г-жа Нина Георгиева- ръководител на проекта и г-жа Ина Йорданова и представители от „Костинброд ЕКО“ в лицето на белгийския партньор Барт Невеянс и акционерното дружество, представено от Теодора Вълчева.

Регионалното ДЕПО, намиращо се на територията на община Костинброд през последните години участва активно в подкрепа на децата на общината.

Партньорите от белгийска страна подпомогнаха няколко детски площадки, подпомагат празника на децата – 1 юни и редица културни събития на община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук