Детските градини в община Своге ще отворят врати на 26 май

679 преглеждания

Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено

Детските градини в община Своге ще отворят врати на 26 май - първия работен ден след почивните дни. Децата ще се приемат при спазване на всички притивоепидемични мерки и при проверка на здравословното им състояние на входа на детските заведения, информират от Община Своге. Всяка сутрин тяхното здравословно състояние ще се проверява от медицинския персонал на детската градина или друго лице, определено то директора, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното си възстановяване. При приема на децата няма да се изискват медицински бележки.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията. Директорите ще организират работата на детските градини така, че да се осигури дистанция между различните групи, както и между персонала, и родителите. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.

Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено.

Кметът на община Своге  е възложил на директорите да влязат в контакт с родителите и до петък да имат приблизително точен брой на децата, които ще посещават детски градини и ясли. По предварителни данни голяма част от децата ще останат вкъщи, но директорите имат готовност да реорганизират работата при събиране на повече деца от една група.

Всички дворове на детски градини са окосени и обработени против кърлежи.

Родителите на децата, които ще се завърнат в детските градини и яслени групи трябвва да попълнят декларация за информирано съгласие, при първото посещение на детето в детската заведение.

Образец на декларацията може да намерите на официалната интернет страница на Община Своге.

Снимка: pixabay.com 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук