Детските рисунки от конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“ на изложба в Народното събрание

1281 преглеждания

Изложбата може да бъде видяна в „Клуба на народния представител“ от 27 февруари до 5 март

След като в периода 22-24 февруари, детските рисунки от от конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“ радваха преминаващите в Античен комплекс „Сердика“, те вече са в Народното събрание на Република България.

Изложбата, която показва туристическите забележителности пред очите на децата ще гастролира в парламента от 27 февруари до 5 март, става ясно от информация на сайта на Министерството на туризма.

Както EspressoNews вече писа, големият победител в организирания от Министерството конкурс е Нанси Йорданова от Драгоман с нейната рисунка на  „Параклис „Св. Атанасий Велики“ - Неделишки манастир“.

Изложбата включва най-добрите творби от втория конкурс за детски рисунки, които представят детското виждане за природните и историческите обекти, обичаи, бит и фестивали в дестинацията. 

Идеята е чрез тях да се популяризират по-малко познатите туристически места у нас. От министерството на туризма напомнят, че в ЕДЕН мрежата на България са включени общо 17 общини от цялата страна - Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.

Мария Маркова