Дефиле с народни носии, концерт на ПФА „Български ритми“ и попфолк звездите Галин и Лидия забавляваха костинбродчани

837 преглеждания

По случай 48-годишнината на града

С традиционното дефиле с народни носии, концерт на ПФА „Български ритми“ и изпълнения попфолк звездите Галин и Лидия продължиха честванията по случай празника на град Костинброд.

Вечерта на 16 септември започна с шествието на 10 танцови формации, които украсиха ул. „Охрид“ в града с пъстротата на носиите си, от всички етнографски области. Дефилето започна от ЖП гарата и завърши на площад „Иван Вазов“. Дефилето беше водено от специалните гости – тъпанджиите от ансамбъл „Български ритми“.

Участие в дефилето взеха ТС „Зорница“, към НЧ „Иван Вазов 1947“ – гр. Костинброд; ТС „Ритми“, към НЧ „Св. Св. Св. Кирил и Методий 1920“ – гр. Костинброд, ТС „Зора“, към НЧ „Заря 1914“ – гр. Костинброд, школите по изкуство „Емиданс“ и „Омая“ към НЧ „Г. С. Раковски 1928“ – с. Драговищица, ТС „Релакс“, към НЧ „Нов живот 1919“ – с. Петърч, ТС „Хоп-троп“, към НЧ „Елин Пелин 1930“ – с. Голяновци, ТС „Хайдушки ручей“, към НЧ „Труд и просвета 1941“ – с. Градец, ТС „Омайниче“, към НЧ „Разум 1922“ – с. Опицвет и ТС „Феникс“ – гр. Костинброд. Към шествието се включиха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата. Финалът на дефилето беше на централния градски площад „Иван Вазов“, на който танцьорите бяха посрещнати от водещия Рангел Вангелов и стотици жители и гости на общината.

На сцената беше поканен заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов, който поздрави всички присъстващи.

На събитието присъстваха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, белгийският партньор Барт Невеянс и Теодора Вълчева – представител на акционерното дружество „Костинброд Еко“, общински съветници, кметове на населени места и почитатели на българския фолклор и попфолк. Повече снимки от събитието може да видите ТУК.

Положителните емоции и ведрото настроение се покачиха до максимална степен и с изпълненията ПФА „Български ритми“ и попфолк звездите Галин и Лидия.

Кулминацията на тържествата по случай празника на град Костинброд ще бъде на 17 септември - денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. В 11.00 ч., в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена празнична литургия. Финалът на честванията ще започне в 19:00 ч., на площад „Иван Вазов“, когато ще се състои официалната част на „Празник на град Костинброд“ и концерт на група „СкандаУ“. 

Снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук