Децата от детска градина "Радост" се включиха в благотворителната инициатива ''Капачки в действие"

2124 преглеждания

Децата от ДГ „Радост” град Драгоман, се включиха в благотворителната кампания на Фондация „Идея в действие” - ”Капачки в действие”. В детската градина вече са поставени първите бутилки за събиране на пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране. С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.

„Капачки в действие”е истинска зелена благотворителна кампания. Зад нея стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитания от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

Мисията на кампанията е да помогне за подобряване на условията за отглеждане и живот на деца, лишени от родителска грижа. Освен това, чрез разделното събиране на отпадъци се опазва околната среда и природата на България. Промяната на разбирането за опазване на околната среда и подкрепа на децата, лишени от родителска грижа се съчетава в мисията на  „Капачки в действие”.

EspressoNews, споделя детския ентусиазъм и идеята, децата да участват в обществено значими каузи още от най-ранна възраст и призовава техните родители, както и други институции да се включат в кампанията.

EspressoNews

Снимки*: ДГ '' Радост"  Драгоман