Дирекция „Социално подпомагане“- гр. Костинброд вече се намира в Поликлиниката

1768 преглеждания

С водосвет за здраве и благополучие, на Никулден, официално бяха открити новите помещения на Дирекцията

С водосвет за здраве и благополучие, на Никулден, бяха официално открити новите помещения на дирекция „Социално подпомагане“ - гр. Костинброд. Дирекцията ще обслужва жителите на Общината на 4-тия етаж на Поликлиниката, в града.

Досега дирекция „Социално подпомагане“ ползваше част от общински имот при общежитията на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. Поради изтичане на договора и с оглед по-доброто организиране на дейността на дирекцията, Община Костинброд предостави десет помещения на 4-тия етаж в Поликлиниката. Целта на община Костинброд е предоставяне на качествени административни услуги на потребителите и осигуряването на достъпна среда за хора в неравностойно положение. Проблемът с достъпа на жители от община Костинброд, които ползват услугите на Дирекция „Социално подпомагане“ - е разрешен.

Новите десет помещения са напълно ремонтирани и се намират в сградата на поликлиниката на ул. „Ломско шосе“ 35, гр. Костинброд. На същия етаж се намира още Центърът за социална реабилитация и интеграция „Надежда“, които потребители са насочени именно от Дирекцията.

Преди няколко години в поликлиниката се изгради инфраструктура за хората с увреждания /рампа/ и се ремонтира изцяло покрива на цялата сграда.

На откриването на социалните присъстваха кметът на обюина Костинброд - Трайко Младенов, неговият заместник Александър Ненов, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, Галя Стоичкова - директор дирекция „Социално подпомагане“- гр. Костинброд, Камелия Велкова - общински съветник, Валя Иванова - секретар на Община Костинброд, Светослава Иванова - директор ДЦРДУ, Жана Кръстанова - директор на ЦСРИ, Росица Иванова - управител на Домашен социален патронаж, Валери Миронов - директор на ЦОП „Промяна“, служители на Социално подпомагане - гр. Костинброд и служители на Общинска администрация - Костинброд.

Кметът на община Костинброд заяви пред всички присъстващи, че Община Костинброд е обследвала сградата, подготвила е проект и ще кандидатства за енергийна ефективност на цялата сграда на поликлиниката. А до няколко месеца асансьорът, водещ до 4-тия етаж ще бъде изцяло подновен.

Повече снимки от събитието можете да намерите ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук