Днес отбелязваме Професионалния празник на полицията

2990 преглеждания

Днес отбелязваме  Професионалния празник на полицията. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

Espressonews публикува публикува поздравителен адрес от Областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова  до всички, работещи в структорите на МВР в общините от Софийска област.

 

ПОЗДРАВИТЕЛ АДРЕС

Уважаеми госпожи и господа, ръководители и служители в структурите на МВР от общините в Софийска  област,

Моля позволете ми да Ви поднеса искрени благопожелания и най-сърдечни поздрави по повод Празника на Българската полиция - 8 ноември!

Днес е и денят, в който Българската православна Църква почита Вашия покровител и патрон Свети Архангел Михаил – символ на властта, изпълняваща закона и осигуряваща реда!

Волята и професионализмът, с които всички Вие ежедневно служите на гражданите на Софийска област и страната ни, посветени на своя дълг да осигурявате тяхната безопасност и спокойствие, като без колебание пренебрегвате личните си нужди и желания, са достойни за преклонение и почит! Вашите стоицизъм и отдаденост са факт, който поражда чувство на гордост и признателност към професията на полицая и всички служители в структурите за сигурност на Република България! Именно Вие, доказвайки постоянно високите си морални качества и чувство за отговорност, превръщате ОД на МВР-София в един от най-ценните и значими елементи от системата за национална сигурност в регионален план!

Като поднасям своите благодарности към всички Вас за лоялността и личната Ви посветеност, отправям пожелания за крепко здраве и благополучие! Нека с работата и личностните си качества и занапред служите като ярък пример за всеотдайност и упоритост, достойнство и чест, отговорност и принципност! Уверена съм, че предизвикателствата на времето, в което живеем, ще бъдат и занапред фактор, който да Ви мотивира да продължавате да влагате време и усилия във високоотговорната си работа, да повишавате своите професионални компетенции и да развивате Българската полиция в съответствие със световните стандарти!

Нека Св. Архангел Михаил винаги бди над Вас, да Ви пази от беди и да Ви помага да се справяте с предизвикателствата на ежедневието!

На онези от Вас, за които днес е и личен празник, желая да носят с гордост и достойнство имената си! Желая да постигнете всички Ваши лични цели и професионални намерения, и да изживеете много мигове на радост, споделени с близките до сърцето Ви хора!

Честит празник!

РОСИЦА ИВАНОВА

Областен управител на Софийска област

град София, 8 ноември 2016 г.

 

Espressonews