До 30 април се удължава приемът по мярката за инвестиции в предприятия

889 преглеждания

Промяната е във връзка с наложените противоепидемични мерки, свързани с разпространение на COVID-19

Приемът по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г. се удължава до 30 април 2020 г. Промяната е във връзка с наложените противоепидемични мерки, свързани с разпространение на COVID-19 на територията на Република България. По мярката, даваща възможност за модернизация на винарските изби, документи за подпомагане се приемат от 16 март. Крайният срок за подаване на заявления беше до 10 април 2020 г.

Изискуемите документи по мярката ще се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел избягване на големи струпвания от хора, молим бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове.

Удължаването на приема по мярка „Инвестиции в предприятия“ се предприема с цел осигуряване на условия, щадящи здравето на бенефициентите, както и осигуряване на тяхното удобство. В условията на по-продължителен прием с предварително записани часове ще може да се съблюдава броя бенефициенти, планиращи да депозират документи, в конкретен ден, като се избягва тяхното струпване в сградата на ДФ „Земеделие“. В допълнение, предвид извънредната обстановка в страната, бенефициентите ще разполагат с по-дълъг срок за осигуряване на нормативно изискуемите документи, както и за отстраняване на евентуални грешки и пропуски в документацията.

Припомняме, че на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ са публикувани списъци с често допускани грешки и образци на документите по мярка „Инвестиции в предприятия“.

Напомняме, че кандидатите по мярка „Инвестиции в предприятия“ освен за закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, ще могат да кандидатстват и за строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

Източник: Министерство на земеделието, храните и горите, снимка: pixabay.com

Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното положение
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават
Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук