Добра работа и успехи отчетоха БЧК и БМЧК-Драгоман на общото си годишно събрание

1431 преглеждания

Доброволците получиха похвали и благодарности

Oбщо годишно отчетно събрание проведоха Общинските организации на БЧК и БМЧК Драгоман. То се състоя в заседателната зала на Община Драгоман и на него присъстваха делегати от двете организации, като за първи път участваха и доброволците от новото доброволческо формирование.

Мероприятието премина при много добра организация, забележителна активност и осезаемо вълнение. Гости на форума бяха  г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, представители на ДФ „Драгоман“, КЦДТЖН и ЦНСТДМ.

Събранието се проведе съгласно утвърдените правила и Устава на БЧК с избор на председател – г-жа Анна Крумова и двама протоколчици за двете червенокръстки организации. След приемането на дневния ред, думата получиха двамата председатели - г-жа Лидия Банкова – зам. кмет на община Драгоман и председател на Общинския съвет на БЧК и г-ца Александра Александрова – председател на БМЧК Драгоман , които представиха отчетите за дейността през 2017г. и плановете за работа и насоки през 2018г.

По предложените за одобрение материали изказвания направиха г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК,  г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на община Драгоман, г-н Стоян Стоянов – директор на СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман и в заключение с похвални, вълнуващи слова и ценни напътствия –   г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман.

Гостите бяха впечатлени от докладите и постигнатите резултати на БЧК и БМЧК - Драгоман и  не пропуснаха да поздравят всички за добре свършената работа и бъдещите им идеи.  Г-н Иванов изказа своята благодарност към всички участници в благотворителните акции през годината и им пожела здраве, щастливи мигове, радост и никога да не омаловажават значението на благотворителните инициативи, които са провели и предстои да проведат.

Източник: Община Драгоман