Добротворци от Исторически парк изнесоха уроци по родолюбие в училищата на община Костинброд

1957 преглеждания

Учениците получиха книжка-комикс, подарък от Исторически парк

На 23 и 24 март, група добротворци, част от екипа на Исторически парк, посети всички училища в община Костинброд, за да разпали у децата искрата на родолюбието. Облечени като древни българи, посланиците бяха приети с трепет от децата. Заедно си припомниха за истинските български герои Христо Ботев, Васил Левски и много други. Вдъхновени и окрилени от емоцията, откриха за себе си неподозирани суперсили като четенето на книги, познанието и любовта към България, която всички носим в сърцата си.

Учениците получиха подарък от Исторически парк – книжка-комикс, в която умел разказвач ни запознава с кан Кубрат и неговия завет към петимата му синове - да не се разделят, защото когато са заедно са непобедими. Послание, преминало през вековете, за да достигне и до нас и да ни припомни, че само когато сме заедно, можем да постигнем всичко. Раздадени бяха над 200 комикса със заветът на Кубрат във всички училища от общината.

На открития урок пред третокласниците в СУ „Д-р Петър Берон“ присъстваха Бистра Боянова – връзки с обществеността в община Костинброд и Ивета Иванова-Димитрова – ст.експерт „Демографска, семейна и младежка политика“.

За повече информация за Исторически парк можете да намерите ТУК

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук