Екскурзия, събор и детски празник изпъстриха с емоции 2 юни в община Костинброд

1917 преглеждания

Вижте как местните прекараха празничния ден

Изпълнен с мероприятия беше 2 юни в община Костинброд. Малки и големи отбелязаха с различни занимания празничния ден.

Общинската администрация организира еднодневна екскурзия до сръбския град Пирот за 140 пенсионери от Костинброд. Членуващите в пенсионерските клубове „Люляк”, „Кавака” и „Орхидея” разгледаха заедно пазара в Пирот, който събира търговци и производители от региона. След това програмата им включваше посещение на Суковския манастир „Успение Богородично“, където възрастните хора запалиха свещ за здраве. Завръщайки се в България, трите пенсионерски клуба се включиха и в официалното честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, което общинското ръководство организира в с. Бучин проход.

На 2 юни се състоя и традиционният събор на село Дръмша. Провеждането му е възстановена от няколко години, благодарение на кметския наместник на селата Дръмша, Дреново и Понор Добри Тодоров.

Със съдействието на общинска администрация-Костинброд за доброто настроение на празнуващите се погрижи оркестър, а приятели и роднини извиха кръшни хора на голямата ливада в селото. На събитието присъства и кметът на Костинброд Трайко Младенов, който поздрави присъстващите. Заедно с кметския наместник беше уточнено мястото, на което предстои да бъде изградена зона за отдих и почивка с беседки и пейки, за да могат жителите на Дръмша да се събират по-често и да прекарват времето си по-комфортно.

Веселба на 2 юни имаше и за децата на село Богьовци. На детската площадка в центъра на селото над 60 малчугани и техните родители се насладиха на вкусна почерпка и забавна програма, за която се погрижи специално ангажиран аниматор. Празненството се осъществи с подкрепата на Община Костинброд и регионалното депо за събиране на отпадъци “Костинброд Еко”. И този празник бе уважен от кмета на Костинброд, който не скри задоволството си, двете съоръжения, изградени от местната администрация, са от голяма полза за местните, а именно - чешмичката в парка зад кметството и повдигнатата пешеходна пътека на републиканския път, преминаващ през селото.

EspressoNews