Живописно трасе, природни красоти и много емоции, очакват участниците в „Джуренец Куест“ 2020

864 преглеждания

Формата за записване вече е активна

Петото издание на атрактивното състезание „Джуренец Куест“, отново ще предизвика любителите на планинското колоезденето в дисциплина Cross Country. Надпреварата ще се проведе на 27 юни в с. Батулия, общ. Своге, като в нея, за втора поредна година ще бъде включено и състезание по планинско бягане.

Регистрацията за „Джуренец Куест“ 2020 става онлай през сайта: https://drace.bg/event/167.

Категориите, в които ще се състезават любителите XC карането са: Мъже 19-40 г. (включително),  Младежи 16-18 г. (включително), Ветерани 41+г., Жени 16г.+. Категориите за бегачите са: мъже и жени (всички възрасти).

Записването ще продължи до 00:00 ч. на 26 юни. В деня на състезанието (27 юни) от 08:30 ч. до 10:20 ч,. състезателите ще получат своите номера, като регистрация за участие може да бъде направена и на място в деня на надпреварата. Таксата за участие е 10 лв. за колоездене и 5 лв. за бягане.

Дължината на трасето за колоездачите е 34,5 км, с обща положителна денивелация ~ 1000 м. За бегачите е подготвен маршрут от 18 км, с положителна денивелация ~ 800 м.

Стартът ще бъде даден от паметника на майор Томпсън в с. Батулия, в 10:30 ч.

Велосипедистите ще се отправят към с. Буковец и след изкачване до подножието на вр. Чукава, следва каране по пътеката на Ком-Емине като се отбива към вр. Джуренец. Маршрутът подсича върха и спуска към мах. Бельови къщи на с. Батулия. От Бельови къщи спускането продължава към с. Батулия. Трасето минава през вековни дъбови и букови гори, пасища и чукли. Освен на невероятен пейзаж, състезатели ще могат да се полюбуват и на много диви животни, които обитават свободно и необезпокоявано красивата местност.

Бегачите ще тръгнат към с. Буковец и ще се изкачат до „Чакалото“, след което ще преминат през мах. Бельови къщи.

Наградният фонд за колоездачите е 1350 лв. и ще бъде разпределен по категории:

Мъже: I място - 200 лв.; II място - 150 лв.; III място - 100 лв.

Младежи: I място - 150 лв.; II място - 100 лв.; III място - 50 лв.

Ветерани: I място - 150 лв.; II място - 100 лв.; III място - 50 лв.

Жени: I място - 150 лв.; II място - 100 лв.; III място - 50 лв.

На всеки чекпойнт ще има минерална вода и подкрепителни продукти за състезателите, а времената им ще бъдат автоматично отчитани от DRACE.bg

Събитието се организира от Община Своге, с подкрепата на велоклуб „Велокрация“.

Организаторите на „Джуренец Куест“ 2020 са предвидили и интересни атракции и изненади за публиката и участниците, сред които са: DJ и водещ, различни атракции, игри с публиката и др.

Източник: drace.bg, Снимка: Джуренец Куест 2020 - планинско колоездене и бягане, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук