Жители на гара и село Бов с благодарствено писмо до „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда“ - Своге

530 преглеждания

Жители на гара и село Бов с благодарствено писмо до „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда“ - гр. Своге: 

„Жители на гара и село Бов изразяват искрената си благодарност на „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда“ - гр. Своге и на неговия директор - Мирослав Цветков за проявената човечност, състрадателност и професионализъм.

Благодарение на екипа на Центъра и неговото незабавно отзоваване по сигнал на домашния помощник, който пазарува хранителни продукти и лекарства  на Христо Ценов Христов от Бов, той живее „нов“ живот.

До появата на служителите от Центъра, Христо живееше сам и болен в порутена къща, в лоши битови условия и ограничени финансови средства.

Екипът не остана безразличен и направи всичко по силите си възрастният човек, лишен от близки, да продължи живота си в уютна среда. След настаняването му в болница и 14-дневното му лечение, той беше стабилизиран и във видимо по-добро състояние.

След прибирането му у дома, Мирослав Цветков и неговите служители започнаха дълга борба с институциите за неговото настаняване в Дом за възрастни хора.

Борбата продължи 4 месеца и през това време бяха подготвени всички документи и Христо беше минал  всички задължителните изследвания.

На 2 октомври  със служебният автомобил на Центъра, Христо Ценов Христов бе настанен в дом за възрастни хора „Дълголетие“.

Нека прекара там достойно старините си!“

Източник и снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук