Журналистът Доника Ризова, член на журито на „Работилница за репортери 2017” ще се срещне с учениците от СУ "Летец Христо Топракчиев" град Божурище и учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница

1939 преглеждания

В понеделник, на 13-ти март, Доника Ризова, член на журито на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” ще се срещне с учениците от СУ "Летец Христо Топракчиев" град Божурище и учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница. По време на срещите, учениците и участниците в конкурса ще имат възможност да зададат своите въпроси на водещата на „Медиите ON AIR”, а тя ще им разкаже за журналистическата професия и ще даде ценни съвети и препоръки.

Доника Ризова е част от журито на социалния проект „Работилница за репортери” за втора поредна година. Тя е автор и водещ на „Медиите ON AIR” и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR. Има магистратура по езиково обучение и магистратура по връзки с обществеността в СУ „Св.Климент Охридски“.

Срещите й с учениците от двете училища, са част от тазгодишното издание на проекта, който стартира на 27 февруари и ще бъде с продължителност осем седмици. „Работилница за репортери“ е проект на „Еспресо медия“ с образователна насоченост за ученици от 9 до 12 клас, от училищата на територията на шест общини на запад от София – Божурище, Костинброд, Сливница, Драгоман, Годеч и Своге, който се проведе за първи път през 2016 г. Журналистическият конкурс-обучение има за цел  да отключи интереса на подрастващите към важни за обществото професии като журналистика и връзки с обществеността.

EspressoNews