За поредна година община Костинброд ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

1443 преглеждания

Събитието е на 15 септември

За поредна година община Костинброд ще подкрепи националната кампания „Да изчистим България заедно”.

Зелената инициатива ще се проведе на 15.09.2018 г., като община Костинброд ще осигури за всички доброволци на кампанията чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани в сградата на община Костинброд с административен адрес: гр. Костинброд, ул. „Охрид“ № 1. За улеснение на всички, които ще се включат в кампанията, на сайта на ведомството е публикувана карта на маршрутите за извозване на отпадъците и сборния пункт, където ще бъдат раздавани чували ръкавици, става ясно от съобщение публикувано на сайта на местната администрация.

„Всяка година тонове отпадъци биват изхвърлени на нерегламентираните за това места и в последствие замърсяват водата, въздуха и природата около нас.

За да намалим това въздействие и за да променим нагласите и поведението на хората за осма поредна година Община Костинброд започва подготовката за организирането на масово почистване. През 2018 г. събитието е под наслов „Да изчистим България заедно“ и ще се проведе на 15.09.2018 г. от 10:00 часа на територията на община Костинброд.

Ако вие сте малка инициативна група – семейство, компания от приятели или задружни съседи, нямате много опит и време, ние Ви препоръчваме да организирате акция в кварталната градинка, на Вашата улица, на спортното игрище, на детската площадка или друга територия около Вашето жилище.

Организирайте допълнителна помощ за Вашата мисия – като поставите съобщение на видно място или в социалните мрежи.

Снабдете се с чували и ръкавици.

Заредете се с ентусиазъм и добро настроение.

Събраните отпадъци следва да бъдат събрани в близост до контейнери и кофи за смет, за да се ускори извозването им.

Не използвайте деня за почистване на мазета, тавани и дворни пространства. Струпването на едрогабаритни отпадъци затруднява извозването на отпадъци от обществени места. Почистването на жилищни имоти не е обект на инициативата!

В случай, че почиствате зони извън населените места задължително се погрижете събраните от Вас отпадъци да бъдат транспортирани до местата за сметоизвозване и /или сигнализирайте на дежурния телефон в общината – 0721 / 68 715.

Препоръчително е отпадъците да се събират в предвидените за това чували и да се складират по определения маршрут за извозване. При събрани отпадъци на други места да се сигнализира на дежурния телефон  в общината – 0721 / 68 715.“, апелират от Община Костинброд.

EspressoNews