За първи път Годеч отбеляза Деня на самодееца

1483 преглеждания

За първи път, на 01.03. 2017 г., годечани честваха Деня на самодееца. Мероприятието се проведе в НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1899“ и започна с изпълнение на ТС „Лудо-младо“- танц, съчетаващ народни с модерни танци. Последваха множество изпълнения на други самодейци на града: Йоана Христоскова, Антония Баева и състава "X Mob Crew“. Информация за празника пък  дадоха Любомир Григоров и Розалия Василева, ученици в годечката гимназия, както и Методи Тодоров, също и водещ на представлението. Жителите на града имаха възможност  да се запишат за караоке, преди празничния концерт, като предварително си изберат песен. Освен караокето обаче, за участниците  бяха подготвени още няколко дисциплини: танци, рецитиране и актьорска игра (диалог с въображаем човек), като първото място грабна Александър Александров.

Нашите деца са най-красивите и най-талантливите! - обърна се кмета към публиката,  своята реч. "Именно за това, от тази година, община Годеч ще изплаща допълнителна помощ от 500 лева за всяко новородено дете“-заяви още той.

Празничната програма завърши с изпълнение на песен от  Александър Александров.

Материалът е изготвен от Габриел Георгиев, ученик в 8 клас, СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Годеч за ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

Снимков материал: Годечки вестник „Актуален глас“