За седма поредна година стартира проектът „Топъл обяд“ за децата от I до IV клас в Драгоман

1248 преглеждания

Финансирането е изцяло от бюджета на БЧК

За седма поредна година бе даден старт на проект „Топъл обяд“ в СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман. Съвместният проект между Община Драгоман и Областният съвет на БЧК има за цел да подпомогне за нормалното физическо развитие на децата и ограничения бюджет на материално затруднените родители. За тази учебната 2019/2020 г. финансирането е изцяло от бюджета на Български червен кръст, като отново финансова помощ получават всички деца от I-ви до IV-ти клас за всички учебни дни до края на учебната година.

Гости на събитието бяха зам.-председателят на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК в София-област д-р Валентин Пеев, екип на Областния съвет на БЧК начело с неговия директор Росен Василев, а от страна на домакините присъстваха Кметът на община Драгоман Андрей Иванов, зам.-кметът Лидия Банкова, директорът на СУ „Христо Ботев“ Стоян Стоянов, учители и възпитатели.

Децата бяха приветствани от Андрей Иванов и д-р Валентин Пеев, които им пожелаха много здраве, радостни мигове и успешна учебна година.

По повод встъпването в трети мандат на Андрей Иванов, с пожелание за успешна и ползотворна работа, д-р Валентин Пеев поднесе поздравителен адрес.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман