Забавления за малки и големи в деня на "Байк & Рън за Чепън 2018"

1302 преглеждания

Забавления за малки и големи в деня на "Байк & Рън за Чепън 2018"

Mного забавления очакват малки и големи тази година на площада в Драгоман в деня на „Байк & Рън за Чепън 2018”. Състезанието, което първоначално стартира като "Байк за Чепън", а след няколко издания организаторите добавиха и бягане, тази година ще се проведе на 28 април /събота/ в околностите на Драгоман.

Една от изненадите, които са подготвили организаторите на събитието са безплатни прожекции в Туристически информационен център Драгоман, информират от фейсбук страницата на събитието. За всички, които имат желание да научат повече за богатството на Драгоман и околността ще бъдат представени филми за природните забележителности, културно-историческото наследство, кулинарните традиции на Драгоман и други.

Както EspressoNews писа, желаещите да участват в "Байк & Рън за Чепън 2018" могат да се регистрират в интернет на адрес: https://chepan.stenata.com/register/. Регистрацията се счита за завършена след заплащане на такса, която за всичките дисциплини в момента, до 30 март е в размер на 20 лева. В периода 31 март - 20 април, ще е 25 лева.

Таксата за състезанието включва:

“ Buff

“ Стартов номер с чип и електронно измерване

“ Медицинско обслужване по трасето

“ Вода, напитки и храна на 3 пункта по трасето

“ Гардероб и грижа за багажа

***Стартовите номера ще се получават от офиса на магазини Стената на ул. Ал. Стамбоийски 20В в София на 24, 25 и 26 април, за състезателите извън София - на място в Драгоман преди състезанието.

Трасетата на „Байк & Рън за Чепън 2018“ отново, ще са две: 21 и 42 километра.

От тази година велосъстезанието е част от Български колоездачни серии. В тази връзка веломероприятието се разделя на 2 основни категории XCM и Хоби.

В XCM "Рейс Серии" могат да взимат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишната ранк листата.

Всеки завършил ще спечели точки важащи за ранклистата на БКЛ. Надпреварата в дисциплината ХСМ ще се проведе по правилата на БКЛ - информират организаторите.

В категория Хоби може да участва всеки, който по дадена причина няма желание да се съревновава за спечелване на точки за ранклистата на БКЛ.

Ето всички дисциплини:

Бягане 21 км.

Бягане 42 км.

Колоездене: XCM Младежи и Девойки 21 км /Година на раждане 1999 и по-млади/

Колоездене: XCM 42km /Година на раждане 1998 и по-възрастни/

Колоездене: Хоби 21 км.

Колоездене: Хоби 42 км.

 

EsprssoNews e медиен патньор на "Байк и Рън за Чепън 2018".

EspressoNews