Започва 11-тото издание на Националния конкурс „Най-зелените комании в България 2021“

757 преглеждания

Отговорните зелени бизнеси отново са предизвикани през 2021 година

Започва 11-тото издание на Националния конкурс „Най-зелените комании в България 2021“.

Надпреварата е предназначена за компаниите, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции. Сред наградите има също призове за личности, медии, общини и неправителствени организации. Ранното кандидатстване е до 23 април 2021 г.

Конкурсът е уникален за България, като отчита постигането на „зелени“ цели и корпоративни стратегии.

В новото си издание събитието е допълнено с нови категории, които отразяват усилията на бизнесите в условията на пандемия.

Отново в конкурсната част ще участват медии със свои зелени инициативи и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.

Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.

Официалната церемония ще се проведе на 14 май и допълнително ще бъде обявено дали събитието ще бъде онлайн или присъствено.

Специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия, беше присъдено за първи път през 2012 година.

Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн.

Досега номинациите за личности се правеха с кратко представяне на претендента на email: office@b2bmedia.bg.

По преценка на организаторите за първи път тази година наградата ще бъде връчена без предварителни номинации и гласуване.

Призът „Зелена личност 2021“ се присъжда посмъртно на Атанас Скатов, който загубихме в началото на годината, но неговата следа в този конкурс остава. Той е носител на приза от 2019 година и си остава една истинска легенда в алпинизма с изкачените 10 от 14 осемхилядника на планетата. Той е не само един от най-големите български алпинисти, но и човек, който ни е вдъхновявал и когото истински ще уважаваме винаги.

Националният конкурс „Най-зелените компании в България“ е уникална надпревара за отговорните компании у нас. Събитието от самото начало се превърна в емблема на бизнеса, който се е ориентирал към устойчиви политики. Присъжданите отличия отразяват развитието на бизнес средата в България и имат за цел да насърчават компаниите, които са в крак с тенденциите. Сред наградите има също призове за личности, медии, общини и неправителствени организации. И тази година конкурсът, който следи „зелената“ корпоративна социална отговорност, е допълнен с нови категории, свързани с извънредната ситуация и необичайните предизвикателства на 2020 година. Организатор е b2b Media.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук