Започват строително-ремонтните дейности по проект зa реконструкцията на СУ „Христо Ботев“ в Драгоман

1346 преглеждания

Проектът предвижда външни, вътрешни и покривни работи, подмяна на керемиди, хидроизолация и др.

Вчера, 24.09.2019 г. в сградата на филиала на СУ „Христо Ботев“ на улица „Васил Левски“, гр. Драгоман (Малкото училище), се състоя откриването на строителна площадка по проект: „Ремонт и реконструкция на СУ „Христо Ботев“, УПИ VIII, кв. 8, гр. Драгоман“.
 
На откриването присъстваха Андрей Иванов - кмет на община Драгоман за мандат 2015-2019 г., заместник-кметовета Емилия Милушева и Лидия Банкова, Стоян Стоянов - директор на СУ „Христо Ботев“, Емилия , Бойко Младенов - ВрИД кмет на община Драгоман, представители на фирмите изпълнител и строителен надзор, представители на общинската администрация, както и учители и ученици от учебното заведение.
 
Беше отслужена литургия за здраве, късмет и благополучно протичане и приключване на обекта, а гостите и общинското ръководство се поздравиха с наздравица за успешната му реализация.
 
Проектът предвижда външни и вътрешни ремонтни работи по сградата: покривни работи, подмяна на керемиди; хидроизолация - покрив и фасадни стени;подмяна на стара дограма с нова 5 камерна с двоен стъклопакет, подмяна на настилки в класни стаи, коридори, фоайета и входни предверия; реконструкция на санитарни помещения и подмяна на санитарно оборудване; подмяна на интериорни и входни врати;ремонт и рехабилитация на тръбна мрежа на отоплителна инсталация и подмяна на стари радиатори с нови; подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи; изграждане на евакуационно осветление; дейности по част охранителна система и пожарна безопасност.
 
Проектът на стойност 662 189,58 лева с ДДС е финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ към Министерството на земеделието, храните и горите по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. Изпълнението на този проект е част от амбициозната програма, която си постави ръководството на общинска администрация Драгоман за подобряване на училищната инфраструктура в общината.
 
Предстои и изграждане на игрище в двора на малкото училището със средства от общинския бюджет, както и започване на строително-монтажните работи на проект „Изграждане и обзавеждане на физкултурен салон в СУ „Христо Ботев“ - УПИ I, кв. 5. гр. Драгоман, община Драгоман", УПИ I, кв. 5, гр. Драгоман, община Драгоман по ПРСР 2014-2020 г. на стойност 583 364,35 лева с ДДС.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман