Започна реконструкцията на площада в Церово

1843 преглеждания

40 години след изграждането на площада, той ще бъде изцяло ремонтиран и обновен

Днес, бяха официално открити строително-ремонтните дейности на площадното пространство в село Церово. Първата копка беше извършена от инж. Валентин Михайлов зам.-кмет на община Своге в присъствието на кмета на село Церово Петър Петков и представители на фирмата изпълнител. На събитието присъстваха жители на селото, деца и ученици от детската градина и училището в Церово, служители на общинска администрация, гости и медии.

Инж. Михайлов поздрави всички присъстващи и изрази своето удовлетворението от факта, че  близо 40 години след изграждането на площада, той ще бъде изцяло ремонтиран и обновен.

Финансовите средства за реконструкцията на площадното пространство са осигурени в бюджета на Общината за 2018 г. След приключване на ремонтните дейности жителите на свогенското село ще се радват на чисто нова, модерна настилка, новоизградени стълби към читалищната сграда, по-голяма сцена за провеждане на културни мероприятия, както и изцяло обновена детска площадка с ударопоглъщаща настилка и нови съоръжения за игра за малчуганите.

Инж. Михайлов изрази и надежда за скорошното разрешаване на проблема с водоснабдяването в селото. Предстои да бъде одобрен и финансиран проект за рехабилитация на водопроводната мрежа, благодарение на който да се поднови 11 километра водопровод. Кметът на Церово благодари на общинското ръководство и кмета на община Своге Емил Иванов за положените усилия, този проект да се превърне в действителност и обеща да съдейства и инспектира процеса по ремонтните дейности.

Както EspressoNews писа, редица ремонти и подобрения бяха направени на територията на община Своге в летните месеци. Местната администрация използва отпускарския сезон, за да подготви за старта на учебната година детските и учебните заведения в населените места в свогенско, както и да ремонтира част от уличната инфраструктура и градската среда.

EspressoNews