Избраха най-добрите стрийт танцьори на „Unity Jam“

2083 преглеждания

Репортаж на Елизабет Тонина, ученичка в 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, гр. София

„Unity Jam’’ е събитие, посветено на танцовата стрийт култура и приветства всички танцьори, които се чувстват част от нея. Мероприятието се проведе на 1-ви март, в столичния клуб - Music Jam и бе организирано от школата по танци - uMove.

За четвърта поредна година продължителността му беше цял ден, поради големия брой участници. Всички те са разделени на няколко категории - деца, начинаещи и напреднали. „Крюто“ - хората, които представят школата по състезания и участия, също представят хореографии в различни стилове.

Събитието има състезателен характер и във всяка категория има награди. А жури тази година бяха едни от най-добрите танцьори в Европа и България - Rada Waackengers, Mattia „SLY“ Quintavalle, Remi Toin, Lyubomira Vasileva, Petar Kostovski „EF One“ и Васил Золумов (Skywalkers).

Състезателите може да изберат между две направления, в които да вземат участие -  хореография, в която трябва да са минимум пет участника и/или фрийстайл, като се изправят две двойки една срещу друга.

Организатор е целият екип на uMove. Преди 10 години създават школата, а шест години по-късно се реализира идеята за състезанието. Днес, то се радва на изключителна популярност сред младите танцьори. Тази година имаше над 200 участника, като част от групите, които участваха са Rio Crew, Wrong Generation, uMovе и Dance Station.

Някои от участниците споделят, че „преживяването е невероятно и неповторимо, особено излизането на сцена“. „Най много ми хареса, че всички се радваха и подкрепяха всеки танцуващ, независимо от тяхното ниво, доволна съм от изпълнението си, въпреки че бях много притеснена, се получи добре и надявам се на публиката също им хареса“, разказва Йоана Иванова, която е участник за втора поредна година.

Публиката заяви, че им е било изключително интересно и забавно: „Усеща се енергията и желанието на младите танцьори, които излизат на сцената. Всички те са невероятни и различни!“.

„За поредна година беше прекрасно, организацията става все по-добра и посетителите все повече, радвам се, че хип-хоп обществото в България се среща и сплотява чрез такива големи събития!“ казва човек от публиката на „Unity Jam“.

Събитието превърна неделята на всички участници, организатори, журито и публиката в един незабравим ден, изпълнен с много усмивки, положителна енергия и хубава музика.

„Всички чакаме с нетърпение следващата година, за да се потопим отново в тази пленителна и магична атмосфера!“ 

Материалът е изготвен от Елизабет Тонина, ученичка в 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, гр. София, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин