Изложба „Есен“ в Костинброд – вдъхновение и красота

750 преглеждания

Експозицията е на артистичния тандем Денислав Тодоров и Моника Войкова

Съвместната изложба на артистичния тандем Денислав Тодоров и Моника Войкова, посветена на есента, беше представена на 15 септември, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“.

Експозицията, която включва 30 картини бе официално открита от заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов и Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов 1947“. Събитието е част от празничната програма, с която градът отбелязва своята 48-годишнина.

Изложбата беше посетена и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, общински съветници, жители и гости на общината.

„Есен“ ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов1947“ до края на празника на Костинброд. Всеки, който желае да й се наслади или да занесете късче от есента в своя дом, е добре дошъл.

Денислав Тодоров е от Костинброд. Cъздaвa изĸлючитeлни cюppeaлиcтични плaтнa, цвeтя, пeйзaжи, гpaфиĸи и литoгpaфии. Tвopи c aĸpил, мacлeни бoи, cмeceни тexниĸи. Участвал в множество изложби в град София, а негови картини са включени в каталози в Япония, Гърция и Германия, както и в някои от международните биеналета и триеналета по графика. Над 300 картини са притежание в колекцията на няколко компании и частни лица в България, Гърция, Северна Ирландия, Испания, Германия, Латвия, Холандия, Швеция, Финландия, Италия, Япония, Русия и САЩ.

Moниĸa Boйĸoвa e poдeнa в гp. Дyбнa (Pycия), и живee в Coфия. Pиcyвa c aĸвapeл и мacлeни бoи – пeйзaжи, нaтюpмopти, aбcтpaĸции. Имa няĸoлĸo излoжби – „Oтpaжeния”, „Bepниcaж пoд пoĸpивa” и дp. Илюcтpиpaлa e дeтcĸи ĸнижĸи. 

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук