Изпълнен със събития ще бъде месец септември в община Костинброд

2320 преглеждания

Това е и месецът, в който Костинброд чества обявяването си за град

Изпълнен със събития ще бъде месец септември в община Костинброд. Това е и месецът, в който Костинброд чества обявяването си за град. В празничния месец, жителите и гостите ще имат възможността да се насладят на редица събития и забавления:

Лятно кино с филма „Hotel Beograd” ще зарадва жителите на костинбродското село Голяновци, на 1 септември от 21.00 ч. Вход свободен.

На 2 септември, малки и големи риболовци в община Костинброд ще мятат въдици на язовир „Маслово“ и ще се борят за редица награди в осмото издание на състезанието за „Купата на Община Костинброд“.

На 6 септември, с тържествени церемонии и полагане на венци и цветя, в община Костинброд ще отбележат 138 години от Съединението на България с Източна Румелия. Честванията ще се проведат на площад „Иван Вазов“ в Костинброд и пред паметника в центъра на най-голямото село в общината –  Петърч.

В Деня на Съединението, на стадиона в Петърч ще се проведе й Зооизложение на Българско овчарско куче.

Лятно кино ще зарадва малки и големи в Драговищица. На 8 септември, от 21.00 ч., те ще имат възможност да се насладят на филма „Астерикс и Обеликс – Мисия Китай“. Вход свободен.

На 9 септември, на стадион „Белица“, в Костинброд, ще се проведе турнирът „Силата, красотата, бързината и мисълта“. Събитието е част от Празниците на град Костинброд‘ 2023.

Лятно кино с хитовата българска лента „Игра на доверие“ ще зарадва костинбродчани, вечерта на 9 септември. Мястото е площад „Иван Вазов“ в града, а началния част е 21.00 ч. Вход свободен.

На 10 септември, Община Костинброд ще предложи още две интересни събития на своите жители и гости. От 10.00 ч., на стадион „Белица“ ще се проведе Шампионат за всички породи кучета и изложба Българско овчарско куче. В 19.30 ч. на площада в Костинброд, ще започне концертът на БГ Дуетът – Българските песни, изпети на нов глас“.

На 11 септември, Денис Тодоров и Моника Влайкова ще представят своята съвместна изложба. Експозицията ще бъде подредена в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“ и ще бъде официално открита в 18.30 ч. От 19.30 ч., на площад „Иван Вазов“, ще започне концертът група „Студио Мирикъл“, За достоен творчески и съзидателен живот на хората с увреждания.

На 12 септември, в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“, любителите на театралното изкуство ще имат възможността да се насладят на най-новата постановка на театър „Цветан Станков“, а кукленият театър „Палечка“ ще зарадва най-малките в Костинборд на 13 септември, от 19.00 ч., на площада в града.

На 14 септември ще се проведе официална церемоня за връчване на отличието „Златна монета Култура“, в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“. Събитието ще завърши със спектакъла на Държавен музикален театър София – „Най-доброто от операта и оперетата“.

На 15 септември, Дани Милев Бенд и Любо Киров ще зарадват жителите и гостите на Костинброд.

На 16 септември, с шествие с народни носии, концерти на Николина Чакърдъкова и попфолк звездата Меди ще продължат празнични дни в Костинброд. 

На 17 септември, Костинброд чества 49 години от обявяването си за град. Празничната програма ще започне в 19.00 ч. на площад „Иван Вазов“. В рамките на програмата, присъстващите ще се насладят на изпълненията на Дара Екимова и Миро. В рамките на събитието ще станат известни и призьорите в литературния конкурс „Млад поет“. Събитието ще завърши с тържествена заря.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук