Институции и граждани се обединиха в стремежа да работят за пълното ремонтиране на участъка Сливница-Гълъбовци-Гургулят-Ракита-Брезник-Трън

1698 преглеждания

Институциите си ангажираха да да продължат да работят за пълното ремонтиране на участъка Сливница-Гълъбовци-Гургулят-Ракита-Брезник-Трън и да информират обществеността за постигнатите резултати, за което получиха подкрепата на местната общественост. Това стана по време на общественото обсъждане, което се проведе на 29-ти септември в Сливница.

В срещата, за която ЕspressoNews информира, участваха ръководителите на двете съседни области: г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, д-р Александър Александров – областен управител на Пернишка област, г-н Васко Стоилков – кмет на община Сливница, г-н Васил Узунов - кмет на община Брезник, председателят на ОбС на община Сливница г-н Марин Павлов. Специален гост бе г-жа Теодора Вълкова – началник отдел „Стратегическо планиране и координация на регионалното развитие на югозападен регион” в регионалния съвет за развитие София област, Перник и Кюстендил.

В своето изказване г-жа Росица Иванова подчерта "Този път е част от републиканската пътна мрежа, част е от пътно управление на софийска и пернишка област, но това, че още не е започната работа по него, не означава, че сме го забравили. Искам да ви уверя, че ще настояваме пред Агенция пътна инфраструктура, в годишният им план да бъде финансиран пътя Сливница – Трън”. От своя страна, кметът на Сливница, г-н Васко Стоилков, който откри срещата подчерта важността на пътната връзка за развитието на региона и изрази категоричната си увереност, че ще работи, съвместно с колегите си от съседните общини и съответните институции за успешната реализация на този проект. В последвалата дискусия, граждани, представители на местния бизнес и транспортни фирми споделиха неприятните си преживявания, свързани с ползването на това трасе от републиканската пътна мрежа.

EspressoNews, ще продължи да следи за развитието на въпроса и ще информира своите читатели по повод следващите стъпки, които биха довели до премахването на лунния пейзаж в района на селата Ракита, Гургулят и Гълъбовци и превръщането му в нормална пътна артерия.

Мария  Маркова

*Снимка: sofoblast.bg