Как да пътувате безопасно в автомобила ви за лятната ваканция?

495 преглеждания

Къде ще бъде следващото ви пътуване и подготвени ли сте за него?

Лятото вече тече с пълна сила и вероятно скоро планирате новата ви чакана почивка. Именно тя обикновено е свързана с дълго пътуване с личния ви автомобил, който искате да бъде в пълна изправност. В днешната статия ще ви помогнем с няколко лесни стъпки да пътувате безопасно за лятната ви ваканция.

Пригответе си резервни автоаксесоари

Изключително важно е да приготвите автоаксесоари и консумативи за автомобили на ниски цени, с които да разполагате по време на пътуване. Именно по този начин ще успеете бързо да реагирате при появила се аварийна ситуация. Туба с бензин, бушони, още въжета за теглене, кабели за ток, дори сенници за стъклата са само част от нужните консумативи и аксесоари, които трябва да имате в колата ви.

Препоръчваме ви да съхранявате и резервен ключ в чантата, която носите постоянно със себе си, за да може да реагирате бързо, ако сте загубили ключа или по погрешка затворите заключените предварително врати. Понякога автоключарските услуги могат да бъдат много скъпи, затова ви предлагаме да си спестите този разход.

Гуми, масла и филтри

Ето тези три неща трябва да огледате добре, преди да тръгнете на дълъг път. Залагайте на добро качество гуми и се съобразете със сезона, в който пътувате, защото през лятото грайферът им не трябва да бъде по-малко от 1,6 мм. Сменете и филтрите - горивен, въздушен, маслен, както и този на купето, за да може да дишате чист въздух. Не забравяйте да прегледате ходовата част, както да направите профилактика на климатика и фаровете.
Измийте колата си старателно

Много често забравяме да поддържаме колата си в изрядно състояние и се случва да пътуваме в много мръсна или прашна кола. Това може да се окаже пагубно за здравето ни, затова ви препоръчваме да отидете и да я измиете добре. Ако не ви се плаща голяма сума, то тогава го направете сами. Ще ви трябват не повече от няколко лева, за да премахнете замърсяването, както отвътре, така и отвън.

Не забравяйте да обърнете специално внимание на дамаските, кожата по седалките, както и таблото. Обикновено там се събира много прах, който може да премахнете със специални мокри кърпи за тази цел или само микрофибърна кърпа.

Запознайте се добре с маршрута

Предварителното проучване на маршрута ще ви помогне да стигнете до крайната точка много по-бързо. Запознайте се в детайли с пътя, който ще трябва да изминете, както се ориентирайте за бензиностанциите. За да може да предоставите максимален комфорт на пътуващите, ви съветваме да спазвате всички правила и да се наслаждавате на лек път, без аварии.

Пуснете си хубава музика, не забравяйте да включвате климатика и често да отваряте стъклата, за да се проветрява. За доброто прекарване на всички в автомобила ви сложете лек ароматизатор и спирайте на обособените за целта места. Не забравяйте да предвидите малко повече вода и храна.

За да пътувате безопасно, е достатъчно да минавате на технически преглед няколко пъти в годината, както и да използвате качествени авточасти. Използвайте времето преди да заминете, за да проверите климатика и да смените някои важни консумативи. Къде ще бъде следващото ви пътуване и подготвени ли сте за него?

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук