Каква гаражна врата да изберем?

961 преглеждания

На какво да обръщаме внимание при избора и кои са отделните видове

Съвременните гаражни врати са най-различни видове, но в зависимост от предпочитанията и предвидения бюджет, всеки лесно ще направи своя избор. На какво да обръщаме внимание при избора и кои са отделните видове, предлагани на отрасловия пазар днес?

Коя гаражна врата е най-подходяща за вас

При избора е важно да се обърне внимание не само на външния вид, който да се вписва с цялостната цветова гама, но и да предлага необходимата функционалност. Освен красива, тя трябва да е направена от материал, който да издържа на променящите се атмосферни влияния. При желание за поддържане на положителна температура през зимата в помещението е препоръчителна употребата на гаражни врати с термоизолация.

Когато правите своя избор, е важно да познавате отделните видове:

Ролетните - характерно за тях е заеманото минимално пространство и продължителният им експлоатационен период. Те са изградени на база отделни ламели, навиващи се на ролка в специален корпус, който се намира над механизма;

Секционните - изградени са от отделни панели, свързани помежду си чрез панти. При тяхното вдигане (отваряне) се плъзгат по тавана във вътрешността на помещението. Характерно за тях е повишената топлоизолация, която осигуряват и тихата работа;

Маховите - това още са гаражни врати с летящо крило, представляващо цял единен панел, който се прибира навътре под горния трегер на входа. Може да се използва автоматично или ръчно задвижване.

За да важи гаранцията на механизма, когато се изисква монтаж или ремонт, трябва да използвате професионалните услуги на фирмата, от която сте направили покупката.

Какво представляват съвременните решения

Освен горепосочените отделни видове гаражни врати съвременните решения могат да осигурят отлична изолация на помещението, чрез употребата на съвременните и модерни енергоспестяващи панели. Те са достъпни в различни интериорни и екстериорни предложения, осигуряващи имитация на дърво или друга красива и модерна повърхност. Най-предпочитаните са металните или дървени гаражни врати, предоставящи красива, вълнообразна текстура или в други форми на декорация.

Какви задвижвания и екстри се предлагат

Съвременните врати за гараж са не само красиви и функционални, но и технологични, тъй като могат да са с автоматично затваряне и отваряне. Това се постига чрез техните здрави механизми, базирани на мощни мотори. Достъпни са и някои допълнителни функции, като ефектно LED осветление и изключваща автоматика, спираща движението на механизма при опасност от удар на колата или на човек в близост до портала. Отварянето може да става, без да слизате от колата, с помощтта на миниатюрното дистанционно. Можете да го поставите на връзката с ключове, за да ви е винаги под ръка. Всичко това може да бъде придобито на приемливи цени и в България.

Снимки: g-fenster.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук