Какви са условията за кандидатстване за потребителски кредит в Credi Yes

1015 преглеждания

Какво представляват потребителските кредити?

Често в обстановка на динамичен начин на живот и бързи промени се появяват и неочаквани събития, изискващи финансово обезпечение, което не можете да поемете със собствени средства. В подобни случаи потребителските кредити са отличен финансов инструмент. За какво да внимавате и особеностите, на които да обърнете внимание? Какви са условията за кандидатстване в Credi Yes?

Какво представляват потребителските кредити?

Това е услуга, при която кредитната институция (банка или частна компания) отпуска пари на клиента, които да използва за определени нужди. Средствата се осигуряват при условие, че предварително се подпише договор, описващ задълженията и правата на едната и другата страна по сделката. Там се споменава срокът и сумата за връщане, с начислена лихва, годишен процент на разходите (ГПР) и др.

потребителски кредити

Потребителски кредит

Какво да запомните преди кандидатстване?

Препоръчително е потребителят да се запознае с условията по договора за изтегляне на потребителски кредит преди подписването му. Така той ще вземе информирано решение и ще прецени дали е по силите и възможностите му да изпълни описаните условия. За подобна преценка, кредитополучателят трябва добре да анализира финансите си и да се увери, че може да поеме дълга. Това означава не само да погледнете приходите и разходите си, но и да подготвите подходящ финансов буфер за обезпечение на вноските по потребителския кредит за няколко месеца при възникване на форсмажорни обстоятелства.

Друга особеност на потребителските кредити е срокът за изплащане — колкото по-дълъг е той, толкова по-голяма лихва ще платите. Това ще помогне за преценяване на риска и дали не е изгодно по-бързото изплащане на задължението от неговото проточване във времето. За улеснение в интернет има безплатен онлайн калкулатор, който за секунда изчислява всичко това вместо вас.

Какви са условията в Credi Yes?

Всеки кандидат за потребителски кредит онлайн трябва да е навършил пълнолетие и да е гражданин на страната. От него се изисква само предоставяне на валидна лична карта. Друго предимство е, че не е необходимо да имате трудов договор или да доказвате месечен доход.

От гледна точка на финансовата рамка, компанията осигурява следните изисквания и варианти за избор:

  • суми — имате опция да заявите заем за сума от 100 до 5000 лв;

  • погасяване на задължението на равни месечни вноски — еднакви фиксирани вноски през целия период на погасяването, като избора на размера на вноската е изцяло съобразен с вашите възможности;

  • срок за връщане — изберете срок от 1 месец до 2 години, за да погасите задълженията си;

  • опции за погасяване — имате възможност да погасявате по банков път или в брой;

  • получаване на сумата — след като сте одобрени, можете да получите своята сума по банка или в офис;

  • не се изискват такси при отпускане, изплащане и погасяване на кредит, както и за издаване на удостоверения за кредит.