Клуб „Пътешественик“ събира ентусиасти и любители на туризма в Божурище

1492 преглеждания

В Божурище вече има Клуб „Пътешественик“. Той е създаден по инициатива на Ани Коджаниколова и е към читалище „Христо Ботев 1934“.

Идеята на клуба е да обедини „всички, които обичат пътя като път за опознаване на нови земи, път за нови лични знания, умения и вдъхновения, път към по-добро здраве, път към другите и към себе си“, обясняват инициаторите.

Членовете на „Пътешественик“ ще организират туристически посещения, походи и разходки „през планини, морета и океани“ , ще споделят емоции и преживявания от местата, на които са били, ще откриват близки и далечни дестинации, наслаждавайки се на моменти, запечатани в снимки.

В библиотеката на читалището в Божурище ще бъде създадена и секция с помощни материали.

За да стартира дейността си, клуб „Пътешественик“ организира и първата си съботно-неделна туристическа разходка на 24 и 25 юни . Сборният пункт е в 10.00 часа на паркинга в гр. Божурище. Необходима е екипировка за ходене из шубраци, вода за целия ден и храна за пикник на полянки, информират организаторите.

Участниците ще се присъединят към инициативата на Димитър Тонин (Мичо) от „Мистичен пътешественик“ и фестивала на лятното слънцестоене (Инти Райми), а крайната дестинация е скалният комплекс „Петлака“ над село Гургулят. Програмата за неделя ще бъде уточнена на място.

Желаещите могат да получат повече информация от Ани Коджаниколова и Ваня Аризанова.

EspressoNews