Кметът и общинските съветници на Костинброд положиха клетва

1291 преглеждания

Трайко Младенов встъпи във втория си мандат

В присъствието на заместник-областния управител на Софийска област Николай Николов, своята клетва, с която официално встъпват в правомощията си, положиха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, кметовете на селата Петърч, Драговищица и Голяновци и членовете на общинския съвет. Церемонията се състоя на 18 ноември, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, където се проведе и първата сесия на местния парламент за мандат 2019-2023 г.,  председателствана от най-възрастния общински съветник - Димитър Найденов.

Заместник-областният управител пожела на новоизбраните кмет на община, общински съветници и кметове на кметства - успешна, ползотворна и посветена изцяло в името на хората работа.

Трайко Младенов, който за втори път ще ръководи община Костинброд се закле да служи вярно на гражданите на община Костинброд и подписа клетвен лист, след което получи огърлицата на община Костинброд, удостояваща силата на местната власт.

„Моят призив към Вас, като колеги, в тази зала тук, където ще споделяме, обсъждаме и вземаме важни решения, е да работим за цялата община и в интерес на гражданите!“, каза Младенов.

Заедно с него да служат на жителите на Общината се заклеха 17-те общински съветници и кметът на Петърч Борислав Борисов, кметът на Драговищица Албена Виденова и кметът на Голяновци Симеон Спасов.

За председател на Общинския съвет бе избран д-р Атанас Тенев. Той получи доверието на девет от 17-те общински съветници, след тайно гласуване.

Новите общински съветници получиха своите удостоверения и подписаха клетвените си листове, връчени от председателят на ОИК - адв. Георги Янев.

След края на тържествената сесия се състоя церемония по въвеждането на новия кмет в кабинета на кмета в сградата на общинска администрация-Костинброд.

Пред сградата на администрацията Отец Дамян, заедно с отец Николай и отец Желязко Симонов отслужиха водосвет за успех в работата на новия кмет и общинската администрация-Костинброд.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд