Кметът на Годеч посрещна първите родени бебета за 2019 г.

2633 преглеждания

Радослав Асенов връчи парични премии на родителите на малчуганите

Кметът на Община Годеч Радослав Асенов, връчи парични премии на родителите, подали заявления за еднократна финансова помощ, на първите новородени бебета в града за 2019 г.

В кметския кабинет той посрещна най-малките си гости  и нови жители на общината - Даная, Алис и Карина, родени през 2019 г., и малкия кавалер Камен, роден в края на 2018 г. Освен парични награди от общинското ръководство, те получиха кошница с цветя и икона на Св. Стилиян Пафлагонийски, наречен още Детепазител. Това информира Актуален глас.

От началото на 2019 г., Община Годеч изплаща еднократна финансова помощ в размер на 1000 лв. на родителите на всяко новородено дете, отговарящи на утвърдени критерии.

„Изключително съм горд да посрещна най-малките жители на общината и вас - техните родители. Община Годеч продължава да надгражда всички усилия, които полага към момента за развитието на населеното място и спокойния живот в него. Най-важното обаче, за да има смисъл всичко това, са хората. Трябва да положим усилия и да предприемем всички възможни мерки за стимулиране на раждаемостта и повишим броя на населението, за да можем да се преборим с демографския проблем от последните десетилетия. Уважаеми родители, бъдете здрави и щастливи. А на вашите прекрасни дечица пожелавам да имат едно безгрижно детство, да ви радват и да пораснат едни силни и успешно реализирали се хора в живота, така че да се гордеете с тях, а те да се гордеят с вас като достойни родители. Вие сте добрият пример за българско семейство. Желая ви в бъдеще по още едно дете, а защо не и две, три“, каза кметът Асенов, в приветствието си към своите гости.

EspressoNews

Снимки: Актуален глас