Кметът на Драгоман и ученици от СУ „Христо Ботев” бяха гости на 15-годишнината на програма „Топъл обяд”

1270 преглеждания

БЧК чества и 15 години от създаването на Партньорска мрежа за благотворителност

Българският червен кръст отбеляза 15-ата годишнина от създаването на Партньорска мрежа за благотворителност и от старта на програмата „Топъл обяд“. Събитието се състоя на 17 декември, в зала „Триадица“ на Гранд хотел София в присъствието на акад. Христо Григоров - председател на НС на БЧК, д-р Султанка Петрова - зам. министър на труда и социалната политика, директори, управители и мениджъри на големи компании, фирми и вериги, дарители и спонсори. На честването присъства и кметът на община Драгоман Андрей Иванов.

„Искам да благодаря на Българския Червен Кръст за това, че община Драгоман е вече осем години част от тази „къща на доброто“. Ние работим заедно в много сфери, не само по програмата „Топъл обяд“ и съм горд, защото БЧК продължава да бъде институция, с голямо, неопетнено доверие.“, каза в своето приветствие кметът на Драгоман и пожела на всички здраве, щастие, късмет и мир за предстоящите празници.

Специален музикален поздрав към всички гости отправиха децата от СУ „Христо Ботев“ в Драгоман, които и през тази година получават безплатен обяд в училище. Те предоставиха и свои картини, които бяха закупени от присъстващите, а средствата в размер на 1 000 лв. от продажбата бяха предоставени на Програма „Топъл обяд“.

Проектът „Топъл обяд“ в СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман се осъществява за седма поредна година, благодарение на БЧК и Община Драгоман, която осигурява 50% от необходимите средства.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман