Кметът на Драгоман с отличие от РДПБЗН-София в областния етап „Пожарникар на годината 2019“

1648 преглеждания

За конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението

Кметът на община Драгоман Иванов бе отличен от Регионална дирекция „Пожарна безопастност и защита на населението“ София в областния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината 2019“ за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението.

Призът на Андрей Иванов му бе лично връчен от комисар Георги Иванов, който отбеляза отличната организация и перфектната работа на ДФ „Драгоман“ и личната заслуга и отношение на кмета на общината и на ръководителя на формированието - Десислава Димитрова.

През 2013 г., по инициатива на кмета, е създадено доброволно формирование „Драгоман“. Неговите членове са участвали в овладяването на над 23 пожара в трудно достъпни местности, в ежегодни демонстрационни занятия в училища и детски градини съвместно с огнеборците от РСПБЗН-Сливница, както и в редица информационни кампании за противопожарна безопасност и в благотворителни кампании.

„Приемам тази награда с чест и благодарност, най- вече като знак на обществено признание към неуморните усилия на доброволците и тяхната ръководителка.“, изтъкна Андрей Иванов. Той използва повода да изкаже своето задоволство от професионализма на огнеборците и високото ниво на взаимодействие между тях и общинската власт.

Победител в направлението „Пожарогасителна и спасителна дейност“ и с номинация за участие в националния конкурс е мл. инсп. Ивелин Георгиев Цветков, пожарникар в РСПБЗН- Ботевград. С правилната си преценка, смелост, себеотрицание и своевременни действия служителят е спомогнал за бързото ликвидиране на три пожара през изминалата година, недопускайки да пострадат негови колеги и граждани, намиращи се на мястото на инцидентите. Наградата му бе връчена от заместник-областния управител на Софийска област Николай Николов, който отправи пожелание за здраве и успехи към всички огнеборци и спасители.

Победител в направлението „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ стана инсп. Георги Красимиров Кръстанов от РДПБЗН-София. Служителят е участвал в оценката на важни за страната инфраструктурни  проекти, свързани с ремонти на тунели на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и в оценката на инвестиционен проект за строеж на най- голямата логистична база в страната. Награждаван е за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати. Наградата му бе връчена от директора на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов, който благодари за отличната комуникация и координация на действия, постигната между екипите на полицията и пожарната в областта.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман, Областна дирекция на МВР-София