Кметът на Костинброд и председателят на Общинския съвет с призив към гражданите

1493 преглеждания

Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев апелират към гражданите да бъдат по търпеливи, по-спокойни, по-дисциплинирани

Кметът на Костинброд Трайко Младенов и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев се обърнха към костинбродчани с призив за единение в мисълта и действията на всички, с цел по-бързото справяне с епидемията от коронавирус в страната:

„Уважаеми жители на община Костинброд,

В настоящия момент на извънредно положение, в което се намира страната ни,общината ни, народът ни, се обръщаме към Вас с призив - да бъдем по търпеливи, по-спокойни, по-дисциплинирани. 

Мерките, които се вземат в държавата и в конкретика за нашата община, са необходими и неотложни, за да се справим с разпространението на COVID-19.

В настоящия момент не е време за политически популизъм, празнодумие и заяждане по теми, които в утрешния ден може да не са актуални за никого!

Призоваваме към единение в мисълта и действията на всички ни. Във все по -усложняващата се кризисна обстановка, единственият изход да се справят държавата и общината ни е да се спазват заповедите и разпорежданията от компетентните органи.

На територията на община Костинброд действа Общински координационен/кризисен щаб за превенция и ограничаване и недопускане на разпространение на заболяването COVID-19 на територията на община Костинброд, създадена е организация за превенция и контрол, държавните органи работят целенасочено и в синхрон.

Магазините, търговските обекти, офисите и предприятията трябва да спазват установените правила, в противен случай ще действаме с пълната сила на закона и правата, който са ни предоставени.

В настоящия момент самодисциплината на съгражданите ни ще е определяща за това как ще продължи да функционира общината ни за предпазване живота и здравето на всички от най-малкия до най-възрастния ни жител!

Имаме пълното съдействие на изпълнителната власт, на държавните администрации и ведомства, на структурите на МВР и ще направим всичко необходимо, за да запазим живота и здравето на жителите на община Костинброд и да осигурим обществения ред.

В моменти като настоящият - решителните действия колкото и непопулярни да са те са единственият правилен формат да съществуват обществото и общността ни.

Спокойствието и здравият разум, дисциплината и координираните действия трябва да надделеят над страха и параноята, хаоса и популизма !

Работили сме,работим и ще работим за интересите на община Костинброд и ще продължим да го правим с цялата си сила и енергия в настоящия момент на изпитание.

Уважаеми жители на община Костинброд, спазвайте наложените правила,ограничете социалните си контакти ,спазвайте необходимите санитарно-хигиенни изисквания.

Бъдете здрави! Да запазим живота на нас и на нашите близки!

С Уважение:

ТРАЙКО МЛАДЕНОВ

Кмет на община Костинброд

Д-р АТАНАС ТЕНЕВ

Председател на ОбС-Костинброд“

​Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България и в съответствие с всички насоки и инструкции за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, общинска администрация Костинброд апелира всички жалби и сигнали да се подават чрез:

Официалната електронна поща на общинска администрация Костинброд: kostinbrod.bg@gmail.com;

Услугите на пощенските оператори на адрес: гр. Костинброд, п.к. 2230, ул.Охрид № 1.

Ще получите входящ номер на посочен от вас email адрес или чрез позвъняване на телефон: 0721/68-722 и 0721/68-723.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук