Кметът на Костинброд, неговият заместник и предеседателят на ОбС проветиха финалната фаза по изграждане на храмове в града

697 преглеждания

Кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, заедно с председателя на общински съвет- Костинброд - д-р Атанас Тенев и зам.-кметът - Александър Ненов провериха напредването на финалната фаза по изграждане на новия храм „Св. Св Константин и  Елена“ и „Св. Мина“ в Костинброд.

В най-новия духовен храм ги посрещна иконописеца Диан Костов, които обрисува светата обител. Той ги разведе и показа своята няколко годишна работа по храма.

С осигурени 50 хил. лева, отпуснати единодушно от общинския съвет на община Костинброд през 2021 г., беше затворена камбанарията, направени стъпала към нея и подпомагане поставянето на уникална мозайка за под на храма.

През 2019 г., с Постановление  на Министерски съвет, бяха отпуснати 350 000 лв., от които са запазени средства и ще бъдат използвани за завършването на входа, стъпалата, рампата и вътрешните колони (капители).

Иконостасът на храма е готов, съхранява се и чака поставяне, голяма част от предвидените икони също са налични и очакват да бъдат поставени в храма, както са закупени и полюлеи.

Кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, припомни, че през предходния мандат от общинския бюджет бяха отделени над 150 хил. лв. за изграждането на новата църква.

Благодарение на силното желание на жителите на общината и многобройните дарители, с амбицията от страна на община Костинброд и с помощта на държавата, храмът трябва да отвори врати до края на настоящата година.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук