Кметът на Костинброд получи от ректора на УНСС статуетка „Проф. Стефан Бобчев“

1066 преглеждания

За образователните усилия, които се полагат в града

Ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров бе официален гост на тържествата по повод 49-ата годишнина на град Костинброд. От новата градска сцена на площад „Иван Вазов“ проф. Димитров поздрави кмета на общината Трайко Младенов за активната му подкрепа за младите хора в града: „Още при първото си посещение бяхме изненадани колко много е направено. Уверявам ви, че със съдействието на един от най-големите университети в България могат да се случат още много полезни неща“.

Като израз на благодарност за съвместната работа и с пожелание това ползотворно сътрудничество да продължи, проф. Димитър Димитров връчи на кмета Младенов кристална статуетка на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев. „Посланик, министър, виден учен, работил в много направления, той създава нашия университет преди 103 години. Било е след края на Първата световна война, но въпреки това хората са мислили за образование, култура и са имали надежда в бъдещето. Нещо, което господин кметът прави успешно в община Костинброд“, каза ректорът.

В словото си кметът подчерта, че Костинброд е община с много младо население и поради тази причина се изграждат множество инфраструктурни обекти с фокус към младите хора.

Своите отлични впечатления от студентите в УНСС пред ректора изрази и г-жа Милена Завалова – директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола. Бяха обсъдени възможностите за стажове и съвместни инициативи.

Източник и снимки: УНСС

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук