Кметът на Костинброд представи на зам.-министър Михайлова проектите на общината в сектор образование

1418 преглеждания

И даде заявка за неговото развитие на високо ниво

Кметът на Костинброд г-н Трайко Младенов запозна г-жа Таня Михайлова зам.-министър на образованието с реализираните проекти в сферата на образованието в община Костинброд. Повод за срещата им бе стартът на дейностите по проект „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, на който г-жа Михайлова бе официален гост. Както EspressoNews писа, на 13.11. 2017 г. в гимназията в Костинброд бе даден официален старт на проекта. Общата му стойност е 1 299 998.56 лв. , като се очаква дейностите по него да приключат през 2019 г.

След събитието в костинбродската гимназия г-жа Михайлова посети Първо ОУ „Васил Левски“, където се запозна с резултатите от приключилите ремонтни дейности по проект „Енергийно ефективна реконструкция на сградата на Първо ОУ „Васил Левски”, с който община Костинброд бе одобрена от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“ за финансиране чрез директно кредитиране, с кредитополучател община Костинброд. Ремонтните дейности по проекта включваха подмяна на дограма, топлоизолиране на външни стени, топлинно изолиране на покриви, подмяна на осветителни тела.

Г-жа Даниела Борисова – директор на Първо ОУ „Васил Левски“  посрещна официалните гости и ги разведе в обновената сграда.

„Освен пътищата и инфраструктура, изключително важна е и модернизацията в учебните заведения. Община Костинброд полага неимоверна грижа за всички ученици на своя територия и ще продължава да гради и разива образованието в общината на високо ниво.“, каза кметът на Костинброд по време на обиколката.

EspressoNews