Кметът на Костинброд присъства на форума „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините“

4374 преглеждания

Събитието е на Българска агенция за инвестиции

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и председателят на комисията по икономическа и инвестиционна политика в Общински съвет-Костинброд – Димитър Григоров присъстваха на форума „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините“. Събитието, се организира от Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа и се проведе на 20 февруари, в зала The Venue, сграда Инкубатор, София Тех Парк.

Целта на форума бе бъде предоставена информация на общините относно привличането на инвеститори и възможностите за финансиране с цел развитие на регионите. Лектори бяха Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа, Мила Ненова – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Юлиян Балчев – секретар на БАИ, Радослав Ризов – главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Дочка Василева – ръководител „Проектна информация и финансиране“ във „Фонд на фондовете“, инж. Пламен Панчев – изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, Иван Церовски – изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Те предоставиха успешни практики на сътрудничество с общини и индустриални зони и предложиха работещи подходи за насърчаване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката.

Събитието беше открито от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. Министърът напомни, че предстои да бъдат обявени класираните проекти по процедурата за индустриалните зони и паркове с бюджет от 212 млн. лв.

След приключване на форума бе предвидено посещение на суперкомпютъра в СТП и представяне на възможностите му. В рамките на посещението кметът Младенов и  Димитър Григоров бяха поздравени от директора на Технопарка, който предостави възможност за посещение в парка от деца – ученици от община Костинброд, които имат желание да се насочат към образование със специалност „Бизнес и предприемачество“.

1

2

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук


 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук