Кметът на Сливница г-н Васко Стоилков с награда в конкурса „Кмет на годината“ 2017

2258 преглеждания

Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници

Награда в категория „Инвестиции и работни места“ в конкурса „Кмет на годината“ 2017 получи кмета на община Сливница г-н Васко Стоилков. Българският евродепутат Андрей Новаков връчи грамотите на кметовете отличници в категорията. Г-н Новаков обяви наградите на кмета на Сливница Васко Стоилков в раздела „Малка община“, на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов за „Средна община“ и на кмета на Димитровград Иво Димов за „Голяма община“.

През 2016 г., кметът на Сливница Васко Стоилков бе отличен в категория „Спорт и младежки политики“ в раздел „Малка община“, а през 2015 г.  с най-престижната награда "Кмет на годината" за малка община с население до 20 хил. души.

Церемонията по връчване на петите награди „Кмет на годината“ 2017 се състоя на 27 октомври, в зала „Джон Атанасов” в „Sofia Tech Park”. Сред официалните гости на събитието имаше представители на Европейския парламент, Европейската комисия, представители на властта, българския бизнес, градоначалници, представители на различни институции и други.

Инициативата „Кмет на годината“ отличава най-добрите градоначалници в България. Надпреварата се организира от Порталът на българските общини Kmeta.bg,  чието основно внимание е насочено към работата на 265-те български общини, с над 120 000 служители.

В тазгодишното издание на конкурса са гласували 673 240 души. Наградите бяха в 10 категории: „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Инвестиции и работни места“, „Подкрепа за БГ производителите - фермерски пазари в града",  „Tech City“, „Кмет на гражданите“ и големият приз „Кмет на годината".

EspressoNews

Снимка: economic.bg