Кметът на община Костинброд и ректорът на УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

689 преглеждания

Представителите на УНСС посетиха СУ „Д-р Петър Берон“, ПГВМСС и храм „Св. Мина“

На 30 март,  ректорът на Университета по национално и световно стопанство – проф. Димитър Димитров, заедно с неговия екип: проф. д-р Надя Миронова – директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и ръководител Катедра „Управление“, Гергана Кирилова – директор на кабинета на ректора на УНСС, гл. ас. д-р Емилия Дунева – катедра „Управление“, факултет „Управление и администрация“ и Десислава Паунска – ръководител отдел „Комуникация“  в УНСС посетиха Общинска администрация-Костинброд и двете гимназии на територията на общината – СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Представителите на УНСС се срещнаха с кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов и кметът на село Голяновци – Симеон Спасов за подписване на меморандум за сътрудничество между Община Костинброд и Университета за национално и световно стопанство.

„За нас сътрудничеството с УНСС ще бъде изключително полезно, защото имаме нужда от квалифицирани специалисти за общинската администрация, публичния сектор и бизнеса на наша територия” заяви кметът Младенов.

В меморандума е записано, че УНСС и Община Костинброд ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от университета по Национално и световно стопанство чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи от взаимен интерес.

Двете страни ще си партнират и в подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в университета чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от взаимен интерес, осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление,  провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси.

УНСС и община Костинброд ще си сътрудничат и при съвместно кандидатстване по проекти/програми, организиране на публични събития за представяне на добри практики по публично управление и обучение, обмен на информация и др.

Проф. д-р Надя Миронова – директор на Регионален център за дистанционно обучение – Хасково и ръководител катедра „Управление“, Гергана Кирилова – директор на кабинет на ректора на УНСС, гл. ас. д-р Емилия Дунева – Катедра „Управление“, факултет „Управление и администрация“, Десислава Паунска – ръководител отдел „Комуникация“  в УНСС, водени от кметът на община Костинброд и зам.-кметът с ресор „Образование, социални и хуманитарни дейности“ посетиха СУ „Д-р Петър Берон „ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места.

Кандидатстудентската кампания в УНСС в различните направления беше презентирана на учениците от 11 и 12 клас.  Александър Евтимов – директор на СУ „Д-р Петър Берон“ и Светослав Иванов – директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство бяха любезни домакини на презентационните срещи.

Екипът на УНСС остана приятно изненадан от материално техническата база и постоянно надграждащата се образователна инфраструктура на територията на община Костинброд.

През февруари месец Университетът по национално и световно стопанство бе домакин на изложбата „Оброчни кръстове – Дигитализация на културното наследство“, организирана от община Костинброд. Във връзка продължаване на сътрудничество в тази област  проф. Димитър Димитров, заедно с кмета Трайко Младенов,  посетиха новостроящия храм „Св. Мина“ в центъра град Костинброд. Кметът показа напредъка в строителството, уникалните стенописи и подова мозайка.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук