Кметът на община Костинброд поздрави лично жителите и гостите на община Цариброд

521 преглеждания

По-случай Деня на общината

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов поздрави лично жителите и гостите на община Цариброд, по-случай Деня на общината, който се отбелязва на 21 септември. Тогава православната църква чества и Рождество на Пресвета Богородица.

Кметът Младенов и неговият заместник Александър Ненов бяха сред официалните гости, по случай празника на Цариброд.

Кметът на община Цариброд, Република Сърбия – Владица Димитров лично посрещна кмета и зам.-кмета в кабинета си, в сградата на Общината. В рамките на своята среща, кметовете на двете общини обсъдиха новите възможности за сътрудничество между двете общини.

Преди три години двете общини реализираха проект „Инвестиране в младежки капитали, чрез модернизация на културните центрове в граничния регион“, който е в рамките на програмата ИПП на Европейския Съюз Сърбия-България.

С реализацията на проекта между НЧ „Георги Сава Раковски 1928”, село Драговищица и Културният център на Цариброд, бяха обновени читалището и площада в Драговищица, а в Цариброд беше ремонтиран покрива и залата на културния център.

В празничния 21 септември, в залата на Културния център в Цариброд, гостите присъстваха на тържествена сесия, водена от председателя на общинския съвет на община Цариброд – Зоран Джуров.

Присъстващите бяха поздравени от кмета на Цариброд, Нишкия владика Арсений, посланикът на Република България в Сърбия – Петко Дойков и посланика на Република Сърбия в България – Желко Йович. Специален и сърдечен поздрав от сцената на културния център отправи и кметът на община Костинброд.

Сред официалните гости на събитието бяха кметове на български и сръбски общини, генералния консул на България в Ниш – Димитър Цанев, консулът – Петър Данов, д-р Ангел Йосифов – председател на Културно-информационен център на българското малцинство в Цариброд, представители на Културно-информационен център на българското малцинство в с. Звонци, община Бабушница и много българи от българското малцинство, живеещо в Република Сърбия.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук