Кметът на община Костинброд участва в среща по Програма LAP CBC Leadership Academy

315 преглеждания

За сътрудничество: Сърбия – България

В конферентна зала в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе среща по Програма LAP CBC Leadership Academy за сътрудничество: Сърбия – България. Срещата, наречена Работилница за участници за България се проведе на 04 октомври, а за Република Сърбия се проведе в град Пирот на 03 октомври.

В Работилницата взеха участие кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговите заместници инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, Васко Стоилков –  кмет на община Сливница, Иван Андонов –  председател на Общински съвет-Кюстендил, представители на община Бобов дол и др.

Срещата бе модерирана от Съпредседателя на еврорегион Нишава – Владица Тошич. Присъстващите дискутираха и достигнаха до общото мнение, че в бъдещата работа по трансграничните проекти общините трябва да играят много по-голяма роля в управлението на проектите. Нужни са по-добре обучени експерти за оперативните програми и координатори на проектите.

Присъстващите кметове бяха също на мнение, че създаването на новия регион между Република България и Република Сърбия трябва да работи с повече проекти с по-голямо финансиране и през новия програмен период, като усилията се насочат към близките гранични общини.

Община Костинброд успешно реализира през 2021 г.  проект по ТГС  за закупуването на багер, а към момента реализира проект по ТГС за изграждането на спорно закрито игрище на стадион „Белица“, което ще бъде реализирано през следващата година.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук