Коледен концерт в село Градец

979 преглеждания

ТС „Хайдишки ручей“ представиха вълнуващ спектакъл

На 23 декември 2023 г. ТС „Хайдишки ручей“ към НЧ „Труд и просвета 1941“, с. Градец представиха коледния си концерт В атмосферата на коледния дух и вълшебството на Коледните и новогодишни празници беше озарена фасадата на сградата на читалището с коледни светлини. А пред препълнената зала от малки деца с техните родители, танцовият състав представи невероятен коледен спектакъл с народни танци и специалното участие на Дядо Коледа и Снежанка.

1

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, кметът на Градец – Искра Димитрова, Василена Ивкова – общински съветник и Бистра Боянова – Връзки с обществеността в община Костинброд. Празникът на жителите от село Градец завърши с раздаване на подаръци на децата от Дядо Коледа, осигурени от Регионално ДЕПО-Костинброд.

Кметът на община Костинброд поздрави всички присъстващ и заяви, че само преди няколко дни е подписан договор с министъра на МРББ за финансиране на така важния проект за водопровод в село Градец. Проектът включва изграждане на 8 километра нов водопровод на мястото на амортизирания стар и непрекъснато авариращият  водопровод. Ще бъдат подменени главни водопроводни клонове, помпи и автоматика в помпената станция.

Градоначалникът Младенов добави, че през 2024 година Община Костинброд и Общински съвет- Костинброд ще отпуснат повече средства за Културния живот в общината. Един от трите големи фестивала на територията на общината е именно в село Градец – Хайдушки ручей. През 2024 година фестивалът навършва 10 години и общината ще финансира неговото юбилейно честване.

2

За село Градец предстои и ремонт на здравния дом, обособяване на пенсионерски клуб, реновиране на футболното игрище и ремонт на покрива в храм „Св. Спас“. През 2023 г. беше обновен площадът в центъра на селото, стъпалата, водещи към НЧ „Труд и просвета 1941“ и Кметството, облепена беше с камък чешмата, както и отремонтирана голяма част от покрива на читалището.

3

4

Повече снимки от концерта можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук