Коледни картички зарадваха възрастните и самотно живеещи хора в община Драгоман

1172 преглеждания

Децата от I и II на СУ „Христо Ботев“ изработиха картичките

Като част от „Седмица на доброволчеството“, възрастните и самотно живеещи хора на територията на община Драгоман бяха зарадвани с коледни картички, специално изработени за тях от децата от I и II клас на СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман.

На 4 декември, представители на Община Драгоман и БЧК посетиха възрастни хора, ползватели на социалната услуга „Домашен патронаж“ и подариха изработените от децата картички, както и коледна украса, която да създаде коледно настроение в домовете им. Заедно с картичките бяха раздадени и материали свързани с превенция от пожари през отоплителен сезон.

„Посрещнати бяхме с много топлина и радост в очите на хората, които посетихме и вярваме, че зарадвахме макар и малко техните сърца и оставихме в тях надежда, че не са сами и винаги могат да намерят подкрепа в лицето на Община Драгоман“, споделят от Общината.

„Седмицата на доброволчеството“ в Драгоман ще продължи на 5 декември със събитие под надслов „Да запалим коледния дух в Драгоман“, с което ще грейнат светлините на коледната елха в града. В празничната програма ще вземат участие учениците от 5 клас на СУ „Христо Ботев“ и самодейците от НЧ СУ „Мелдия-2012“. В рамките на събитието ще бъдат връчени и наградите от конкурса за есе на тема „Доброволец - призвание и кауза“, организиран от Община Драгоман, БЧК и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

На 6 декември, в ДГ „Радост“ ще бъде представена театралната постановка „С огъня шега не бива”. В детското заведение ще се проведе и демонстративна евакуация с участието на РЦПБЗН-гр. Сливница.

„Седмицата на доброволчеството“ ще завърши на 7 декември с благотворителен базар, организиран от МКБППМН, БЧК и БМЧК. Събраните средства ще бъдат вложени във „Фонд за подкрепа на стратегията и годишен план за дейностите за личностното развитие на децата и учениците от община Драгоман“.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман