Костинброд засия в коледни светлини

890 преглеждания

За шеста поредна година Общината украсява живо дръвче и подарява заря на костинбродчани

На 15 декември, Костинброд грейна в ослепителна коледна премяна. В коледни багри засия и елхата, която се намира в градинката пред сградата на Общинска администрация-Костинброд.

Преди броенето от 10 до 1 и запалването на светлините на коледната елха, пред Общинската администрация, бе представен спектакълът „Коледно сияние“, с артистите от Боби Шоу. Спектакълът включваше фокуси, Коледна приказка, Коледни песни, мечка панда и разбира се - Дядо Коледа. За шеста поредна година общината украсява живо дръвче и подарява невероятна празнична заря за гражданите на град Костинброд.

На събитието присъстваха кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, служители от Общинска администрация, общински съветници - Живко Георгиев, Иван Иванов, Димитър Григоров, родители и най-важните гости - децата на община Костинброд.

Коледните светлини озаряват и основни улици в града. Снежинки блещукат на улиците. „Охрид“ и „Христо Ботев“. Двете кръгови движения на Ломско шосе греят коледни елхи.

Освен дръвчето пред Общинската администрация, в светлини блесна още едно дръвче. В градинката на „Д-р Никола Чилов” /Банята/ грее елата до детската площадка. 

На площад „Иван Вазов“ по традиция е позиционирана двуметровата елха, еленчето с шейната на Дядо Коледа и от няколко дни най-новия гост на града - Снежният човек.

„Джуджетата“ и „феите“ на БМЧК - Костинброд изненадаха всички с ръчно направена коледна украса, подарък за всички деца, които посещават детската площадка в градинката „Д-р Никола Чилов“ и детската площадка в Първи район, в Костинброд.

И тази година, традиционен Коледен базар ще зарадва жителите и гостите на Костинброд с ръчно изработени изделия. Той ще бъде разположен пред сградата на Общинската администрация и ще се проведе на 17 декември от 11:00 ч. до 17:00 ч. и 18 декември от 11:00 ч. до 14:00 ч.

На типичните за празника дървени къщички, посетителите могат да намерят ръчно изработени коледни изделия, направени от деца от училища и детски градини, както и от служители на социалните центрове в община Костинброд.

Специален гост на 18 декември ще бъде Дядо Коледа  и неговият приятел - Полярният мечок.

Източник, снимки и видео: Община Костинброд 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук