Костинброд празнува Тодоровден

743 преглеждания

Животните и техните жокеи участваха в конкурс за най-гиздав кон, такъми и теглене

Костинброд отбеляза тържествено Тодоровден. На 7 март, Община Костинброд и НЧ ”Св. Св. Кирил и Методий-1890” за поредна година организираха празника, известен още като Конския Великден. Програмата започна в 10:00ч. на площада в I район, гр.Костинброд. Конете бяха украсени със сбруи, сплетени опашки и гриви. Те дефилираха пред журито, а след това участваха в теглене на тежести в различни категории.

Официалната част на празника започна с отец Серафим, който отслужи молебен за здраве на животните и собствениците им. Извърши се и обичая “домлуване”.

Празникът бе открит от Трайко Младенов - кмет на община Костинброд. Кметът поздрави жителите и гостите на община Костинброд с празника „Тодоровден”. Пожела на всички празнуващи много здраве и късмет. На коневъдите пожела добро представяне в предстоящата надпревара!

В празничния ден присъстваха и председателят на Общински съвет д-р Атанас Тенев, общинските съветници Анастасия Попова, Мариян Младенов, Иван Иванов, Анелия Велева и Димитър Григоров, кметът на село Петърч Борислав Борисов и кметът на село Голяновци Симеон Спасов.

Животните и техните жокеи участваха в конкурса за най-гиздав кон, такъми и теглене. Кметът на община Костинброд Трайко Младенов награди конете в оказаните по регламент категории, като победителите получиха награди, статуетки и грамоти за участие.

С награждаването празничния ден приключи. Той бе изпълнен с много емоция, веселие и състезателен дух и спокойствие, благодарение и на добрата работа на Районно управление - Костинброд и Общински Инспекторат-Костинброд.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук