Костинбродчанката Росалия Рангелова е шампион на 60 м с препятствия от първенството на България за юноши и девойки под 20 г.

2558 преглеждания

Тя спра хронометъра на 8.98 сек.

Костинбродчанката Росалия Рангелова (Локомотив София-Никола Карапетров) и Добромир Николов (АК Плевен) са шампионите на 60 м с препятствия от първенството на България за юноши и девойки под 20 г., което се проведе в зала „Асикс Арена“ в София. И двамата бяха безапелационни за победите си във финалните бягания.

Рангелова беше единствената хърделистка, която слезе под 9 сек, след като спря хронометъра на 8.98 сек (9.10 сек в сериите). Шампионката за девойки под 18 г. Изабел Крамарска (СК Костенец) спечели сребърния медал с време от 9.21 сек, а трета финишира Александра Атанасова (Атлетик-София) - 9.34 сек.

Николов пък даде време от 8.28 сек във финала (8.26 сек в сериите), а неговият подгласник Симеон Стоянов (Супер спорт-Варна) пресече за 8.72 сек. Николай Станев (СКЛА Феникс) се окичи с бронзовия медал с 8.74 сек. 

Росалия е родена и живее в град Костинброд. Спортният и път започва от клуб по лека атлетика “Фортуна-Костинброд” с треньор Фиданка Борисова.Те има поредица Държавни титли и медали от Национални шампионати.От новия сезон, Росалия ще бъде отново в клуб “Фортуна- Костинброд”.

Източник: bgathletic.com

Снимки: Община Костинброд