Креативни младежи и предприемачи представят резултата от съвместната си работа

550 преглеждания

В Своге ще се проведе заключителна конференция по проект „Креативна каравана“

На 23 юни в Своге ще се проведе заключителната конференция по проект „Креативна каравана“, по време на която всички участници - ученици и собственици на малки бизнеси в Своге, ще представят резултатите от съвместната си работа. Събитието ще даде възможност на местни предприемачи да представят продуктите и услугите си, както и конкретните подобрения, които са получили в следствие на сътрудничеството си с креативни младежи от Своге и Ниш. Младите хора, от своя страна, ще споделят впечатленията си от участието в проекта, както и ползите от работата с връстници в международна среда. Поради създавалата се епидемиологична обстановка и мерките в България и Сърбия, партньорите от Ниш - Икономическия факултет и сдружение „Млади амбасадори“, ще изпратят видео послания към участниците в Своге. Очаква се провеждането на същото събитие, в подобен формат в Сърбия.

За партньорите:

Проектът „Креативна каравана“ е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия. По време на изпълнението му младежи с опит, образование или интереси в областта на креативните индустрии търсиха решения на бизнес проблеми на малки фирми от Своге. Целта е творческият потенциал и ентусиазма на младежите да бъде съчетан с обучение по предприемачество. В последствие с помощта на опитни ментори от България и Сърбия младежите предложиха ефективни решения за развитие на марката, на бизнес модела, за търсене на нови пазари на фирми в града. Младежите се обучаваха заедно със свои колеги от Сърбия и участваха в интензивна програма за обмен на опит. Резултат в края на изпълнението е насочване на младите хора към предприемачеството като път за справяне с множество социални проблеми, както и усвояване на потенциала на региона за развитие на бизнеса. Фирмите от своя страна получиха ефективни решения, бизнес или маркетингови планове, нова корпоративна идентичност или друг продукт, който да повиши конкурентоспособността им.

Икономически факултет в Ниш

Факултетът е част от Нишкия университет и съчетава образователна, научна и изследователска работа. Институцията непрекъснато подобрява програмите си като цели да покрива най-високи европейски стандарти. Факултетът е водещ партньор по проекта.

www.eknfak.ni.ac.rs

Средно училище „Иван Вазов“ - Своге

В училището се обучават над 600 деца с различни профили, вкл. технологии и икономика. Особен акцент в образователния процес се поставя върху изучаването на чужди езици – английски и немски. С участието като партньор училището дава възможност на свои ученици да участват в международна образователна и практическа програма.

www.sou-svoge.com

Млади амбасадори

Младежка организация, която работи за повишаване на капацитета на младите хора чрез мултисекторни програми, които развиват индивидуалните им способности с идеята да са активни и допринасящи граждани в бъдеще. Организацията вече е провела пилотна фаза на Креативната каравана, в която млади хора помагат на предприемачи от уязвими групи с изработка на лого, страница или корпоративна идентичност.

www.ambasador.rs           

Фондация „Каузи“

Една от водещите организации в България в областта на младежкото предприемачество. Организатор на Младежка предприемаческа борса от 2010 година. Експертите на фондацията са обучили, консултирали и подпомогнали десетки бизнес планове на начинаещи предприемачи. Участва в проекта с експертиза в областта на подкрепата за стартиращ бизнес и с комуникационни дейности.

www.kauzi.org

Източник и снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук