Курс по първа долекарска помощ на работното място премихана общински служители в Драгоман

2136 преглеждания

С подкрепата на ОБС на БЧК-София област

Курс за първа долекарска помощ на работното място се проведе на 15 и 16 октомври 2018 г. в Община Драгоман. Инициативата е на местната администрация и ОБС на БЧК – София област.

В обучението се включиха служители на Общинска администрация Драгоман, служители на различни звена към общината, кметове и кметски наместници. Лектор и обучител на курса бе д-р Полина Русева, която в рамките на два дни запозна всички участници с основните понятия и похвати за изпълнението на адекватна първа долекарска помощ.

Практически бе показано как се действа при различни здравословни състояния и травми на човек, видовете реакции при инциденти, както на работното място, така и в бита, при масови злополуки и бедствия.  Наблягайки на практическата част, бяха показани основни моменти като сърдечен масаж, обездвижване, обработка на различни видове рани и действия при различни контузии.

Особено внимание бе обърнато на точното предаване на информация към тел. 112, за да успеем максимално да ориентираме лекарските екипи за случилото се и състоянието на пострадалите.

Преминалите обучението с д-р Русева останаха по-уверени и сигурни, че ще бъдат полезни и ще могат да помагат при нужда занапред. Те си пожелаха никога да не се налага да прилагат наученото и благодариха на д-р Русева за ентусиазма и професионализма, с които поднесе информацията, както и на ОБС на БЧК за съдействието и организацията на курса.

EspressoNews